Bro – confort

Îmi place să merg pe youtube, în special pentru muzică și ocazional, când am ceva mai mult timp, pentru conținutul de automotive…Între alte canale salvate pe fișierul “AUTO” îl am și pe cel al lui George Buhnici, Cavaleria.ro.

Asta face ca, după două recenzii la noul Polo și Golf VII facelift 2017, plus un shakedown cu Simone Tempestini la raliul Aradului de acum doi ani, să găsesc un interviu minunat cu Matei Dima, adică cu Bromania.

Recunosc că îl urmăream pe băiatul ăsta, fie pe Facebook, fie pe Instagram în principal pentru faptul că aduce în filmulețele lui de stand-up comedy o grămadă de gagici frumoase și pe Antonia. În plus e foarte amuzant, e talentat și are un umor concentrat și rapid, aproape la foc automat.

Pe de altă parte, recunosc că nutream și oarece preconcepții la adresa lui, gen: “Mda, un băiat frumușel, o turmă de bunăciuni pe lângă el, de unde plm o fi aterizat pe aici, cine i-o fi dat contractul cu Vodafone, ăsta sigur e al cuiva…” Mă rog, criticismul balcanic obișnuit nouă, românilor.

“Băiatul” a aterizat de fapt din Los Angeles unde a făcut facultățile de teatru și regie, alături de cea de PR, apoi un master de regie de film. Deci știe cum. Fiind foarte tânăr, nu știe și de ce, pentru că la întrebarea lui George: “Ce te face fericit?” a cam dat pe lângă poartă… Dar, în analiza comparativă America – România, tot el a găsit cumva cheia: “Romania e țara care îți aduce cel mai mare confort!”

Ce a vrut de fapt să transmită Matei este faptul că aici suntem scufundați milenar într-o clisă călduță și dulce-amăruie, care ne place mult și pe care o înghițim zilnic. Pentru că ne depășește creștetul și suntem băgați în căcat până peste urechi. Și ne e bine acolo, chiar dacă mai scuipăm când aflăm că își face liviu cazino pe insulă, de exemplu…

Dar, vorba lui George, lăsând politica la o parte, de ce am scris eu articolul? Pentru că iarăși m-am găsit în confort, pentru că iarăși au trecut vreo 6-7 luni de la scrierea celui anterior, pentru că văd că în țara asta încă există oameni inteligenți, de bun-simț.

P.S.: interviul cu Matei datează din 2015, zicea că se întoarce în State în 2016, e 2017 și tot pe aici îl văd. Sper să nu fi avut Buhnici dreptate și să fi fost “priponit”…ar fi păcat, începuse bine…la fel ca mine, dealtminteri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s