Capcana din e-mail

Păi, la fel ca voi toți, am e-mail. Îl verific cam rar, poate o dată pe săptămână, fiindcă am mult de lucru și timp pentru mine puțin. Realizez că e o scuză, dar așa stau lucrurile acum.

În fine, l-am deschis azi dimineață și am reușit sa îl curăț pe ultimele cinci zile, mai mult nu, că am obosit. Și după ce l-am scuturat de reclame și soluții minune dedicate lungirii penisului, cu ce am rămas?

Am rămas cu cinci articole de la influențatorii mei preferați (Daniel Zarnescu, Pera Novacovici, Andy Szekely, Lorand Szas, John Maxwell), ceva noutăți pe automotive, pe parenting și pe dezvoltare personală. Și am rămas și cu o constatare.

O constatare și o realitate: mediul on-line e viclean, e pervers, dar și generos. Poți să aluneci în zona de căcat, adică de dezbatere politică, unde toată lumea încearcă să manipuleze pe toată lumea, sau poți prinde un “val” nesperat de productiv și să îți reamintești de ce te-ai abonat la atâtea newslettere și de ce ai căsuța de mail aglomerată ca o străduță din Shanghai.

Ai vrut să faci altfel, ai vrut să faci cu alții, dar undeva pe drum te-ai rătăcit…Poate că așa și trebuie, o alternanță între viața la foc automat și cea în care îți permiți să privești zece minute o piatră, câteva frunze căzute și vântul trecând printre crengi golașe. Eu așa mă simt: alternanță de om modern robotizat, setat pe obiective și om contemplativ, cu bucurii simple, primare. Posibil diagnostic de sindrom bipolar, însă cu mâna pe inimă vă zic că l-aș alege oricând pe cel de-al doilea…

Sigur că suntem înconjurați de pericole, de urâciune, de ispite mai dulci sau mai amare, sigur că avem orgolii și manifestări paranoide…important este a nu uita că frumosul crește printre noi și ar fi minunat, măcar cateva ore pe săptămână, să vizualizăm rădăcinile lui adânc înfipte în inimile noastre!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s